In het nieuws

De nieuwsberichten liegen er niet om. 'Watertekort in akkerbouw en fruitteelt neemt ernstige vormen aan'. De verandering van ons klimaat stelt ons voor nieuwe uitdagingen. 

Van Daalen Waterbassins denkt mee in oplossingen. Laat snel en voordelig een waterbassin aanleggen en wees gegarandeerd van goed gietwater.

VERANDEREND NEERSLAGBEELD

Klimaatverandering zorgt voor een veranderend neerslagbeeld. Regen valt vaker in grote hoeveelheden op momenten dat er geen neerslag gewenst is en de droge perioden worden langer en intensiever. Een uitdaging voor onder andere de akkerbouwers en fruittelers in Nederland en daarbuiten. Het gebrek aan voldoende gietwater of problemen met verzilt gietwater zorgen ervoor dat gewassen achterblijven in groei. Het gevolg? Een veel te lage opbrengst en / of mindere kwaliteit dan gehoopt. 

Aangezien niemand grip heeft op de hoeveelheid neerslag die valt, wordt de roep om gietwater, onafhankelijk van de neerslag, steeds luider. Dat maakt namelijk dat de boer of kweker zich weer kan richten op datgene waar hij goed in is. Gewassen kweken van goede kwaliteit en een mooie opbrengst genereren. GRIP OP GIETWATER

Van Daalen Waterbassins voorziet in deze behoefte door het aanleggen van waterbassins die gevuld kunnen worden in tijden van voldoende neerslag en goede waterkwaliteit. In tijden van droogte beschikt de akkerbouwer of fruitteler hierdoor over kwalitatief goed gietwater om zijn gewassen te beregenen en is hij niet langer afhankelijk van oppervlaktewater en overheidsmaatregelen. Het resultaat? Een stabiele bedrijfsvoering, mooie gewassen en een goede opbrengst.